Kravanalytiker
CIBER - Stockholm

This job posting is no longer available on CIBER. Find similar jobs: Kravanalytiker jobs - CIBER jobs

Som konsult på Ciber jobbar du utifrån mottot att göra det enkelt för våra kunder genom att agera i enlighet med våra värdeord dvs smidigt, pålitligt och drivande. Du genomför kunduppdrag inom specialistområdet krav. Detta innebär att det är du som driver kravarbetet i allt från formulera krav, värdera krav med kunden, skapa användningsfall mm. Under arbetets gång stämmer du av regelbundet med kund så att de får (minst) förväntat resultat. Du kommer även att ta initiativ till kundvård och kundaktiviteter.
Du brinner för att arbeta med kravanalys och att skapa mervärde till kunden i våra spännande och utmanande projekt. Vi söker dig med några års erfarenhet av att kravställning inom IT-projekt. Du behöver ha ett stort intresse för verksamhet och dess processer och gärna erfarenhet från banksektorn, eller annan relevant bransch. Du är social och utåtriktad, van att leda workshops och har utvecklad förmåga att värdera krav.
Vi ställer höga krav på våra konsulter vilket även gör att vi får spännande uppdrag att jobba med!
Ciber kännetecknas av ett öppet, trevligt och prestigelöst arbetsklimat. Du kommer att få arbeta med och erfarna arbetskollegor, spännande kunder och uppdrag inom flera branscher. Dessutom har vi program för att stödja fritidsaktiviteter inom sport och kultur för vår personal. Vi har en platt organisation utan onödig hierarki och i våra fräscha kontor i Stockholm och Sundsvall råder en öppen stämning.
Som konsult har du flera kontaktytor som kunder, konsultchefer, säljare, andra konsulter, branschansvariga, kompetensledare, ekonomiavdelning och erbjudande ansvariga och du kommer rapportera till konsultchef. Alla dessa kontaktytor bidrar till ditt erfarenhetsutbyte och möjligheter att bygga kompetens.
Verksamhetsutvecklingsgruppen där kravanalytikerna ingår består dessutom av projektledare och processutvecklare, totalt 35 seniora konsulter, och ämnar växa under 2013. Vi har inom kravanalytikergruppen kompetensgruppsmöten ca 4- 5 gånger per år där vi bjuder in föreläsare, eller någon presenterar vad man gör på sitt uppdrag och delar med sig av erfarenheter och lärdomar.
Det är våra medarbetare som är själva poängen med Ciber. Därför tänker vi mycket på sådant som delaktighet, gruppkänsla och stolthet. Att bli sedd och att utvecklas i sin roll är oerhört viktigt för hur man trivs på jobbet. Vi strävar efter att skapa en miljö för våra anställda som är stimulerande och utmanande. Vi erbjuder dig en unik möjlighet att vara med och påverka satsningens utformning och inriktning, i en omgivning präglad av stor personlig frihet. Våra spännande uppdrag och vår stora bredd inom projektledning garanterar roliga och omväxlande arbetsuppgifter, och mycket bra möjligheter till kontinuerlig kompetensutveckling.
Som projektledare på Ciber så kommer du ha möjlighet att jobba som projektledare på leveranssidan som ansvarig för införandet men även på beställarsidan. Du har möjligheten att kompetensutvecklas genom bredden av branscher och tekniska plattformer.
Ciber är ett internationellt bolag med stora möjligheter till kompetensutveckling ur flera perspektiv. Vill du vara en del av vårt kompetenta team?
Qualifications

Vi ser att du har minst 5 års erfarenhet av kravarbete inom införande av IT lösningar. Du är inte främmande inför begrepp som t ex kravinsamling, analys och specifikation, dokumentation, kvalitetssäkring och förvaltning. Självklart har du god erfarenhet i att arbeta med office–paketet. Det är ett grundläggande krav att du talar och skriver flytande svenska samt engelska. Dessutom har du erfarenhet av att delta i kravställningsprocesser i stora som små projekt mot kunder. Vi ser gärna att du erfarenhet och varit verksam som kravanalytiker inom bank, offentlig sektor eller annan relevant bransch.
Det är också en fördel om du har vana av något analysverktyg som t ex Aris. Att ha ett verksamhetsperspektiv är också väldigt gynnsamt för ditt arbete hos våra kunder.
För att du ska trivas i rollen som konsult tror vi att du har social kompetens och ett pedagogiskt förhållningssätt. Vi ser att du jobbar utifrån våra värderingar som smidig, pålitlig och drivande. För att utvecklas i rollen tror vi även att du har en hög social kompetens och kan agera självgående likväl som att vara en god lagspelare. Du är även kvalitetsmedveten, lösningsorienterad och har en positiv inställning. Att vara öppen och vilja lära sig nytt tror vi också är viktigt för din framtida karriär hos oss.

CIBER - 15 months ago - save job - block
About this company
157 reviews
No, CIBER's consultants aren't cyborgs. CIBER (Consultants in Business, Engineering, and Research) is an IT consultancy that...