ING Employee Reviews in Netherlands

See reviews about:
Found 478 reviews matching the search See all 1,542 reviews
Sort by: Helpfulness | Rating | Date
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Leerzaam
Associate Grootzakelijk (Current Employee) –  ZwolleOctober 17, 2018
Leuk team echter wil ik mij graag verder ontwikkelen in een andere richting
Was this review helpful?YesNoReport
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Zorg dat je weg bent voor je 40ste
Cryptographic Security Officer (Former Employee) –  AmsterdamOctober 2, 2018
ING is zondermeer een topwerkgever voor wat betreft salaris en trainingsmogelijkheden.
ING profileert zich graag als een ICT-bedrijf dat ook nog een beetje financiële dienstverlening doet. De gammele infrastructuur wordt met veel dwang en druk op de been gehouden. De focus ligt echter op de flitsende app markt.
Als oudere werknemer word je getolereerd om de legacy systemen in de lucht te houden. Een wens om ingezet te worden bij actuele software wordt vrijwel niet gehonoreerd. Gelukkig is de Gouden Handregeling riant.
Als slot wil ik vermelden het enorme verloop in het management. 18 verschillende managers in 15 jaar vind ik wat veel.
Pros
Beloning en trainingsmogelijkheden
Cons
De combinatie ING en oudere werknemer is geen gelukkige.
Was this review helpful?Yes 1NoReport
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Prima werkgever
PERSONAL BANKER (Current Employee) –  TerneuzenSeptember 10, 2018
Veel ontwikkelingsmogelijkheden, maar beperkte doorgroeimogelijkheden in mijn omgeving.
Was this review helpful?Yes 1NoReport
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Goed geleid bedrijf in change proces
Programme Director (Former Employee) –  AmsterdamSeptember 3, 2018
ING gaat snel van bank naar IT bedrijf met daarbij behorende cultuur.
Pros
goede arbeidsvoorwaarden
Cons
lange werkdagen
Was this review helpful?Yes 2NoReport
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
De werkplek van de toekomst, nu.
Krediet specialist (Current Employee) –  Amsterdam-ZuidoostSeptember 3, 2018
Werk prive in balans, werknemer centraal en open minded en toekomst proof
Pros
Thuis werken
Was this review helpful?YesNo 1Report
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Goede werkgever met veel mogelijkheden
Senior medewerker (Former Employee) –  LeeuwardenAugust 27, 2018
Een geweldige werkgever met goede voorzieningen en mogelijkheden. Ik heb er een hele goede tijd gehad maar was het niet eens met de ontslagcultuur.
De meeste jaren veel vrijheid in de organisatie van je werk, dit werd steeds meer gestuurd. Deels terecht maar minder voor mij om in te werken.
We kregen heel veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, we deden veel aan groepswerking en feedback trainingen.
Het moeilijkste van de baan was het meegaan in de ontwikkelingen op big data gebied. Het leukste was de vrijheid van handelen, teamwork.
Pros
Goed salaris en ontwikkelingsmogelijkheden
Cons
Sociaal is het een stuk minder geworden
Was this review helpful?Yes 1NoReport
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
fijne collega's op de werkvloer
Cliëntadviseur bankkantoor (Former Employee) –  Rotterdam-ZuidAugust 27, 2018
betrokkenheid voor de klanten is groot. collegialiteit ook. jammer van de reorganisatie die veel meer klanten aan hun lot zal overlaten.
Was this review helpful?YesNoReport
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Met plezier gewerkt tot de reorganisatie van april 2016
Senior medewerker commercieel midoffice (Former Employee) –  AmsterdamAugust 11, 2018
Tot aan de reorganisatie van april 2016 vele jaren met plezier voor Postbank/ING gewerkt. Er was ruimte om te groeien, zelfstandig je werk uit te voeren en afwegen te maken die niet standaard in het beleid stonden. Dit is sinds de nieuwe organisatie van april 2016 grotendeels teniet gedaan. Je moet je conformeren aan het beleid en er is geen afwijking meer mogelijk. Tevens werden deeltijd medewerkers gedwongen om meer uren te draaien over meerdere dagen. B.v. iemand die 24 uur werkte binnen drie dagen moest minimaal 28 uur gaan werken verspreid over 4 dagen. Je mocht geen 27 uur werken binnen drie dagen.
Pros
Collegialiteit
Cons
Balans prive werk
Was this review helpful?YesNoReport
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Goed salaris, slecht management vanwege reorganisatie.
Administratie medewerker (Former Employee) –  Amsterdam-ZuidoostJuly 24, 2018
Vanwege reorganisatie werden alle functies opgeheven, en uitbesteed aan een derde bedrijf in Budapest. Hierdoor was er geen aandacht voor management en kennisoverdracht.
Pros
Goed salaris
Cons
Geen aandacht voor operationeel management
Was this review helpful?Yes 1No 1Report
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
geweldig bedrijf dat met zijn tijd mee gaat en mij veel heeft geboden.
Business Manager (Former Employee) –  AmsterdamJuly 10, 2018
Bij ING werkte ik in een agile omgeving waarbij we zeer resultaat gericht te werk gingen. Dat is iets waar ik van hou. We werkte in multidisciplinaire teams. De liefde voor het Customer Experience vak heb ik daar geleerd. Het lastige bij ING is dat er met veel partijen moet worden afgestemd maar ook dat heb ik daar geleerd.
Pros
goed salaris en fijne werksfeer
Cons
besluitvaardigheid management
Was this review helpful?YesNoReport
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Een van de beste werknemers van Nederland
Account Manager (Current Employee) –  AmsterdamJuly 8, 2018
- Goeie salaris
- leuke collega's (niet altijd natuurlijk)
- flexibel met werken vanuit thuis (afhankelijk van afdeling)
- jonge mentaliteit en iedereen is open om advies te geven / suggesties
Pros
NS businesscard, flex werken vanuit thuis
Cons
Weinig minpunten, niets belangrijks (slechte koffie, soms bureaucratie, enzo)
Was this review helpful?YesNo 1Report
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Fantastiche werkgever en zeer professionele organi
Management (Former Employee) –  LeeuwardenJuly 4, 2018
ING is zich bewust van het feit dat de medewerker het kapitaal van de organisatie is. Autonomie en Ontwikkeling staat hoog op de lijst, als je het aandurft!

ING heeft enorm bijgedragen bij het worden wie ik ben en ik ben ontzettend trots dat ik 20 jaar onderdeel heb mogen zijn van alle verandering, groei en professionalisering!
Pros
Professionele organisatie
Cons
Reorganisaties volgen iets te snel op elkaar, waardoor de waardevolle basis wel wat te voortduren heeft.
Was this review helpful?YesNoReport
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Ing
CLT MEMBER ZAKELIJK (Current Employee) –  LeeuwardenJuly 2, 2018
ING is een mooi bedrijf om veel ervaring op te doen. ING is erg zoekende in hoe ze de combinatie van klantverzoeken en klantcontacten het beste kunnen verdelen.
Pros
Veel zelfstandigheid
Cons
Veel werkdruk
Was this review helpful?YesNoReport
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Fijne werkgever
MEDEWERKER BETAALGROEP (Former Employee) –  Amsterdam-ZuidoostJune 26, 2018
Heb jaren met plezier gewerkt, laatste jaren is het door de bezuinigingen wat minder geworden.
Alle dagen waren leuk, kon er fijn mijn werk doen.
Pros
Financieel niets te kort gekomen
Cons
Bezuinigingen
Was this review helpful?YesNo 1Report
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Productieve en gezellig bedrijfscultuur binnen afdeling hypotheken
Hypotheek customer loyalty medewerker (Former Employee) –  Amsterdam-ZuidoostJune 19, 2018
Heel veel telefoontjes, maar toch erg gezellig. Het werk maakt niet meer uit maar de mensen wel. Ik heb leren direct worden en mijn mening op de juiste manier kunnen uiten en feedback geven aan collega's. Het bedrijfscultuur is heel gezellig. Ik vond niets moeilijk aan mijn baan (onder mijn niveau) Het leukste was dat wij collega's een band hebben gecreëerd waardoor wij elkaar gingen motiveren
Pros
Gratis avondmaaltijd als je avond dienst hebt
Cons
soms ook avonddiensten
Was this review helpful?YesNo 1Report
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Samenwerken in een omgeving met veel vrijheid
CLT Member Hypotheken (Former Employee) –  Amsterdam-ZuidoostJune 16, 2018
"Agile"
SamenWerken in een Customer Loyalty Team staat hoog in de vaandel.

Verantwoordelijk van A tot Z in het beoordelen, behandelen en oplossen van klantverzoeken.

Dagelijks opnieuw bepalen welke werkzaamheden afgerond moet zijn aan het einde van de dag.

Klanten bedienen via chat, mail, telefonisch of schriftelijk; het gaat erom dat onze klanten First Time geholpen zijn.

Kort samengevat een Profesional op het gebied van hypotheken!

Dagelijks klanten in een positieve zin verrassen en de verwachtingen overtreffen.
Pros
Veel vrijheid om eigen ideëen in te brengen, de rollen worden afgewisseld (dus eerlijke verdeling van werk en vakantiedagen), informeel en toegankelijk, goede samenwerking.
Cons
Minder kansen op doorgroei als je extern bent, veel reorganisaties (dus minder zekerheid)
Was this review helpful?Yes 1NoReport
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
wat ik heb geleerd
Administratief medewerkster Zakelijke Relaties (Former Employee) –  Den BoschJune 13, 2018
door alle administratieve afdelingen heen gelopen en hiermee de ervaring opgedaan voor het leven.
Was this review helpful?Yes 1NoReport
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Innovatief en informeel
Mobiliteitsmanager Rotterdam & Amsterdam (Current Employee) –  RotterdamJune 11, 2018
Mooi informeel en innovatief bedrijf.
Gaat mee met veranderingen in de wereld.
Was this review helpful?YesNoReport
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Goede collegiale sfeer
Specialist Betalingsverkeer & Cashmanagement (Former Employee) –  EindhovenJune 1, 2018
De sfeer op de werkvloer en tussen collega's is uitstekend en gebaseerd op wederzijds respect.
Je wordt uitgedaagd om mee te denken over processen etc
Pros
Uitstekende arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden
Cons
Weinig mogelijkheden voor werk in de regio
Was this review helpful?Yes 1No 1Report
Job Work/Life Balance
Compensation/Benefits
Job Security/Advancement
Management
Job Culture
Een gezellig bedrijf waarin je jezelf kunt zijn
Administratief medewerker (Current Employee) –  LeeuwardenMay 30, 2018
De ING is een gezellig en informeel bedrijf om te werken. Je hebt snel contact met collega's van andere afdelingen en de lijnen intern zijn kort, ook richting het management. Erg jammer dat er te weinig gewerkt wordt met vaste contracten en dat je er als uitzendkracht na 3,5 jaar meestal uit moet.
Pros
Korte lijnen richting het management
Cons
Weinig kansen op een vaste baan en om jezelf echt te ontplooien
Was this review helpful?Yes 1No 1Report
Claimed Profile

Want to know more about working here?

Ask a question about working or interviewing at ING. Our community is ready to answer.

Ask a Question

Overall rating

4.0
Based on 1,542 reviews
5525
4620
3297
260
140

See reviews about

3.9Work/Life Balance
3.9Compensation/Benefits
3.5Job Security/Advancement
3.6Management
3.9Culture

Ratings from women

InHerSight Score
3.9

3.8Personal Development

3.5Career Opportunities

4.2Family Support

Women rate the female-friendliness of their workplaces on InHerSight